Anm: Robotter sender Danmark på vinderkurs

Presse/medie

BOGANMELDELSE: Visionære forretningsfolk og forskere skabte grundlaget for det spektakulære salg af Universal Robots til den amerikanske teknologikoncern Teradyne i 2015. En ny bog fortæller hele historien om det unikke fynske robotmiljø. Robotter var engang tunge, farlige og så dyre, at det ikke kunne betale sig at investere i dem. ... Tilsammen udgør disse robot-og automationsforetagender en virksomhedsklynge, som er forankret i den viden og forskning, som foregår på Syddansk Universitet og Teknologisk Instituts Robotcenter, der ligesom universitetet er placeret i Odense. ... Det var også lettere at skaffe risikovillig kapital, da de finansielle aktører var bekendt med klyngens virksomheder og de risici, der knyttede sig til dem. Herhjemme var departementschef Jørgen Rosted en drivende kraft i introduktionen af Porters analyser og begrebsverden. Porters tanker blev bl. a. udmøntet i erhvervspolitikken i Poul Nyrup Rasmussens regeringsperioder (1993-98). ... Jens Oddershede, tidl. dekan og senere rektor på SDU.
Periode30. apr. 2016

• TitelAnm: Robotter sender Danmark på vinderkurs