Amerikanere vil lære af Esbjerg

Presse/medie

Lokal ekspertise i blodpropper og blodfortyndende behandling skal redde liv i USA. VIDENSKAB: Hvordan laver man den mest optimale behandling med blodfortyndende medicin? ... Den opgave skal løses af seniorforsker Jane Skov fra Enheden for Tromboseforskning, der er et samarbejde mellem Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg og Institut for Sundhedstjenesteforskning, Syddansk Universitet. ... Og retningslinierne vil blive beskrevet i det prestigefyldte medicinske tidsskrift Blood. ... Forskningsleder for Enheden for Tromboseforskning, professor Jørgen Jespersen, der også fungerer som overlæge i klinisk biokemi ved Sydvestjysk Sygehus, er glad for anerkendelsen og ser en klar linje gennem enhedens mangeårige, solide forskningsindsats, hvoraf især standardisering af blodprøver til kontrol af blodfortyndende behandling (INR) i 1988 står som en milepæl.
Periode9. sep. 2015

• TitelAmerikanere vil lære af Esbjerg