Alzheimer rejser store eksistentielle spørgsmål hos den enkelte

• Niels Heegaard

Presse/medie

Ny forskning gør det muligt at spore Alzheimers sygdom, 20 år inden sygdommen viser sig. Resultatet rejser et etisk dilemma over for patienterne, men kan være vigtigt skridt på vej mod forebyggelse Omkring 84.000 mennesker har Alzheimers sygdom herhjemme, og i takt med at befolkningen bliver ældre overalt i den vestlige verden, forventer forskerne en voldsom vækst i antallet af ramte. ... Niels Heegaard, der er afdelingschef på Statens Serum Institut i Danmark og professor i molekylær diagnostik ved Syddansk Universitet, glæder sig over de svenske resultater. ... Vi kan bedre forstå, hvorfor man rammes, hvordan hjernen udvikler sig og hvilke celletyper, der er involveret. ... NIELS HEEGAARD, AFDELINGSCHEF PÅ STATENS SERUM INSTITUT OG PROFESSOR VED SYDDANSK UNIVERSITET.
Periode15. mar. 2016

• TitelAlzheimer rejser store eksistentielle spørgsmål hos den enkelte
    Mediets navn/udløbKristeligt Dagblad
    Dato15/03/2016