Alle har ret til en rettighed

Presse/medie

Der er frit spil for forskellige grupperinger til at kræve nye rettigheder, og det udfordrer religiøse mindretal, siger eksperter. De religiøse traditioner står i modsætningen til rettighedstænkningen og sekularismen, forklarer eksperterne Individet eller gruppen? ... Der er også områder, hvor myndighederne har forsøgt at imødekomme de religiøse mindretal, siger Tim Jensen, lektor i religionshistorie ved Syddansk Universitet. ... " Jeg oplever ikke, at lydhørheden i det offentlige rum er blevet mindre, omend der måske er en overvægt af stemmer fra folkekirken," siger Tim Jensen. Men, påpeger Tim Jensen, sekulariseringens indvirkning på de religiøse mindretals råderum må alligevel ikke underkendes. " Der sker en oprustning på nogle områder, der kan betyde noget for religioner også. ... PETER LODBERG, LEKTOR AARHUS UNIVERSITET.
Periode1. jun. 2015

• TitelAlle har ret til en rettighed
    Mediets navn/udløbKristeligt Dagblad
    Dato01/06/2015