Afstemning kan få betydning for Danmarks deltagelse i EU's asylpolitik

Presse/medie

Selv om det ikke er EU's fælles asylpolitik, vi skal stemme om på torsdag, kan resultatet af afstemningen få store konsekvenser for Danmarks rolle i den. ... Det vurderer Louise Halleskov Storgaard, forsker i EU-ret ved Aarhus Universitet, Jens Vedsted-Hansen, professor i jura ved Aarhus Universitet, Henning Bang Fuglsang Sørensen, forsker i EU-retsforbehold ved Syddansk Universitet, og Ole Ryborg, DR's EU-korrespondent. Preben Westh, vicepolitikommissær i Syd- og Sønderjyllands Politi, fortæller, at Dublin-samarbejdet i dag giver politiet mulighed for at sende asylansøgere tilbage til andre EU-lande, hvis de først er blevet registreret der, mens Morten Messerschmidt, medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti, fastholder, at han anbefaler et nej ved afstemningen. I øvrigt nævnes: Tyskland, Østrig, Polen, Slovenien, Sverige, Stefan LöfvenArtiklen skrevet af Mathias Friis, Kim Bildsøe LassenLink til udsendelse Indslaget forekommer ca. 15 min. inde i udsendelsen.
Periode30. nov. 2015

• TitelAfstemning kan få betydning for Danmarks deltagelse i EU's asylpolitik
    Mediets navn/udløbDR1 TV-Avisen 21.30 (resumé)
    MedietypeFjernsyn