Abortsag udstiller Trumps værdipolitiske mangler

Presse/medie

Kontroversielle udtalelser om abort viser, at Donald Trump ikke har forstået essensen af de traditionelle republikanske værdier. Det kan koste stemmer Den førende republikanske præsidentkandidat Donald Trump havde formentlig håbet, at han kunne sikre sig point hos nogle af USA's midtsøgende konservative vælgere, der ellers ser med skepsis på den excentriske rigmand, da han i onsdags understregede sin modstand mod fri abort i et direkte interview på tv-stationen MSNBC. ... Niels Bjerre-Poulsen, lektor ved Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet, ser også abortsagen som et tydeligt bevis på, hvor lidt føling Trump har med klassiske konservative mærkesager. ... Hvis han havde, ville han vide, at linjen i Det Republikanske Parti hele vejen igennem har været at indsnævre de praktiske muligheder for at få abort, men ikke at udfordre selve retten til fri abort eller at straffe den enkelte kvinde," siger han. Donald Trump har et stort problem med at tiltrække kvindelige vælgere, også i Republikanernes bagland, hvor 47 procent af kvinderne ikke kan forestille sig at stemme på ham.
    Periode1. apr. 2016

• TitelAbortsag udstiller Trumps værdipolitiske mangler