Aakjær-mysterium sætter professorer på overarbejde

Presse/medie

BØLGEN/BØLGER En utilgivelig fejl var begyndelsen. 21. april udkom Bagsiden med en gengivelse af Jeppe Aakjærs tekst ' Ole sad paa en Knold og sang' fra 13. august 1899. ... Der hersker med andre ord temmelig stor tvivl om, hvorvidt Aakjær har ønsket, at vi skal synge ' bølger' eller ' bølgen', og behovet for litterær klarhed fik straks Bagsiden, som jo havde et aakjærsk sår at hele, til at kontakte ikke blot én, men to litteraturprofessorer, nemlig professor emeritus i nordisk litteratur Thomas Bredsdorff og professor ved Institut for Kulturvidenskaber og leder af H. C. Andersen Centret på Syddansk Universitet Johs. ... Nørregaard Frandsen, Syddansk Universitet. ... »Digtet blev første gang udsendt i Jeppes første digtsamling, der hedder ' Derude fra Kjærene' og udkom i 1899. ... Her tør vi godt sætte to streger under og laminere papiret.
Periode26. maj 2016

• TitelAakjær-mysterium sætter professorer på overarbejde
    Mediets navn/udløbPolitiken
    Dato26/05/2016