184 udviste kriminelle må blive i Danmark

Presse/medie

I Danmark er der i øjeblikket 184 udviste kriminelle, som ikke kan sendes hjem. Det er tre gange flere end dem, der er på tålt ophold. 184 udlændinge i Danmark er blevet dømt for så grove lovovertrædelser, at de er blevet udvist, men de kan ikke sendes af sted til deres hjemland, skriver Ekstra Bladet. 64 af dem lever på såkaldt tålt ophold, hvilket betyder, at de er blevet udvist, men må tåles i Danmark, fordi de risikerer dødsstraf eller tortur i deres hjemland. ... Hvis man vil have de her lande til at tage deres egne kriminelle statsborgere tilbage, så er det pisk og gulerod. Pisken kan jo for eksempel bestå i, at man skærer i deres ulandsbistand. Guleroden kan være, at man giver dem noget mere,« siger adjunkt Henning Bang Fuglsang Madsen Sørensen fra Juridisk Institut på Syddansk Universitet til Ekstra Bladet.
Periode11. nov. 2015

• Titel184 udviste kriminelle må blive i Danmark