Det er ikke enhver beskåret at fejre 100 års fødselsdag, og derfor blev det også fejret med åbent hus og borgmesterbesøg, da Kirsten Schwalbe i går rundede den trecifrede alder. Men høj alder er ikke noget særsyn hos familien Schwalbe, der af samme årsag indgår i et forskningsprojekt under Syddansk Universitet »De henvendte sig for nogle år siden til min mor, og siden har familien været med i projektet,« fortæller hendes datter, Else. Ifølge TV Midt Vest er forskerne nu ved at kortlægge årsagerne til familiemedlemmernes lange levetid. »Vi har fundet ud af, at familier som denne opfører sig rigtig fornuftigt sådan rent livsstilsmæssigt. Derudover tyder meget på, at gode gener og en portion held spiller ind,« forklarer professor Kaare Christensen ved Dansk Center for Aldringsforskning på Syddansk Universitet.
Periode11. mar. 2014