Øl og god kemi hænger sammen

  • Bent Lyager

Presse/medie

Beskrivelse

Hvis man synes, at den danske ungdom interesserer sig lidt for meget for alkohol, vil man måske også mene, at man ikke skal stimulere interessen yderligere ved ligefrem at tilbyde dem kurser i ølbrygning som en del af uddannelsen. ... Og det er der gode grunde til, mener Bent Lyager, som er civilingeniør og lektor ved Institut for Kemi-, Bioog Miljøteknologi på Syddansk Universitet. ... At gær er yderst interessant som bioteknologisk organisme understreges af, at Novo Nordisk i dag baserer deres produktion af insulin på genmodificerede gærceller. I ølbrygning er gær en kritisk del processen, da det er gærceller, der laver sukkeret i malten og råfrugten om til alkohol.
Periode19. nov. 2015

Mediedækning

1

Mediedækning

  • TitelØl og god kemi hænger sammen
    Mediets navn/udløbAktuel Naturvidenskab
    Dato19/11/2015
    Producer/forfatterCarsten R. Kjaer, Aktuel Naturvidenskab
    PersonerBent Lyager