Øget risiko for samme kræfttype blandt tvillinger

Presse/medie

Forskere fra SDU, Harvard University og University of Helsinki har i et stort tvillingestudie fundet, at gener spiller en rolle i udviklingen af mange kræftformer. blandt tveæggede tvillinger er der 37 procents risiko for, at den ene får kræft, når den anden har haft det. ... Denne indsigt har betydning, når vi skal lede efter de initierende faktorer og forstå mekanismerne, så forebyggelse og behandling kan udvikles", fortæller Jacob Hjelmborg, professor på Institut for Sundhedstjenesteforskning, SDU og en af forfatterne bag studiet. Det netop publicerede studie af cancer med tvillinger er det mest omfattende i verden nogensinde. »Det er det tætteste, vi nogensinde er kommet på en overordnet forståelse af familiære faktorers betydning for forskellige cancertyper,« siger han.
Periode24. feb. 2016

• TitelØget risiko for samme kræfttype blandt tvillinger
    Mediets navn/udløbPharma
    Dato24/02/2016