Åbenhed om løn og arbejdsløshed møder kritik

Presse/medie

Danske Universiteter og De Studerendes Fællesråd er kritiske over for Uddannelses-og Forskningsministeriets nye digitale værktøj Uddannelseszoom, der oplyser unge om løn og arbejdsløshed for enkelte uddannelsesretninger Der er intet nyt i, at nogle kandidatuddannelser giver adgang til job med højere løn end andre. ... Som kandidat i litteraturvidenskab fra SDU (Syddansk Universitet) kan man for eksempel se frem til en gennemsnitsløn på 19.000 kroner - hvilket er 31.000 mindre end studiet øverst på listen: kandidat i forsikringsmatematik fra KU. ... Og det ærgrer Simon Torp, dekan på SDU, at værktøjet fokuserer så ensidigt på beskæftigelse og løn. ... »Jeg var ude og prøve Uddannelseszoom på et gymnasium i Herlev for nylig, og der var de unge meget optagede at, hvilke brancher de kommer ud i efter endt uddannelse, og hvor høj ledigheden er. Det her er oplysninger, der allerede er tilgængelige, men som har været svære for de unge at finde.
Periode2. maj 2015

• TitelÅbenhed om løn og arbejdsløshed møder kritik
    Mediets navn/udløbInformation
    Dato02/05/2015