Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragKonferenceoplæg

Webinar arrangeret for center for grundskoleforskning https://www.sdu.dk/da/forskning/center_for_grundskoleforskning
Kom til webinar om migration og skoleliv og hør tre korte, forskningsbaserede oplæg om børn og unges oplevelser af migration og skoleliv i Danmark. I projekt MiCREATE – Migrant Children and Communities in a Transforming Europe – har vi lavet feltarbejde på seks danske skoler, herunder 86 dages deltagerobservationer, 10 fokusgrupper og 77 interviews med børn og unge mellem 10 og 17 år. Ved dette webinar præsenterer vi fund fra projektets undersøgelser: Hvilke udfordringer er der i grundskolen pt. i forhold til at fremme god undervisning og et godt børne- og ungdomsliv for elever med flygtninge- og indvandrerbaggrund? Lektor Peter Hobel belyser betydningen af sprog i børn og unges skoleliv, postdoc Søren Sindberg Jensen taler om transnationale erfaringer og forbindelser, og lektor Anke Piekut belyser betydningen af tilhørsforhold, venskaber og tryghed. Lektor Gro Hellesdatter Jacobsen er moderator.
Periode21. sep. 2021
BegivenhedstitelWebinar - Migration og skoleliv – hvad er udfordringerne? God undervisning og et godt børne- og ungdomsliv for elever med flygtninge- og indvandrerbaggrund
BegivenhedstypeSeminar
Grad af anerkendelseNational