Syddansk Universitet (Ekstern organisation)

Rasmussen, G. (Medlem)

Aktivitet: MedlemskabMedlemskab af udvalg, kommission, råd, nævn, forening, organisation eller lignende

Kom og dans med robotten - Forskningens Døgn

Anders Stengaard Sørensen, MMI, Teknisk Fakultet, SDU

Invitation Industri- og velfærdsrobotter har i mange tilfælde overflødiggjort mennesker. Nu forsøger forskere på SDU at tilføre menneske til robotter. Forskerne vil gerne lave en robot, hvor det hverken er robot eller menneske, der styrer, men derimod et samarbejde mellem de to – som en dans, hvor robot og menneske hele tiden korrigerer for den andens bevægelser. Og det kan du hjælpe dem med! Kom og prøv vores træningsrobot og lad forskerne filme dine bevægelser, så de kan lave en robot, der samarbejder med mennesker! Robotten kan blandt andet få en lam mand til selv at løfte sin arm, og den har et vidtrækkende perspektiv for fx ulykkesofre, som skal genoptræne.
Periode25. apr. 2015
Sted for afholdelseSyddansk Universitet, Danmark