Skriftsproglighed på universitetet

Aktivitet: Deltagelse i faglig begivenhedOrganisering af eller deltagelse i konference

Beskrivelse

Holdt sammen med Vibeke Christensen og Anke Piekut oplæg om "Faglige skrivevejledere på Humaniora - foreløbige observationer, problemstillinger og perspektiver (på udvalgte discipliner)".

På SDU udgør studerendes skriftsproglige kompetencer et forskningsfelt der tilgås fra forskellige vinkler i forskningsgrupper fordelt på forskellige fakulteter og institutter. Således anlægger forskergruppen SpUni – Skriftsproglighed på universitetet ved Institut for Sprog og Kommunikation et overvejende lingvistisk perspektiv på studerendes skriftlige kompetencer, mens forskningsgruppen Akademisk skriftlighed ved Institut for Kulturvidenskaber overvejende anlægger et uddannelsesvidenskabeligt og skrivedidaktisk perspektiv. Formålet med symposiet er at de to grupper præsenterer dele af deres resultater og går i dialog om hvordan de forskellige perspektiver kan komplementere hinanden.
I forskergruppen SpUni – Skriftsproglighed på universitetet arbejder vi på at opnå en dybere forståelse af problemstillinger bl.a. nævnt i medierne som ”Er universitetsstuderendes skriftsproglige kompetencer for dårlige?”, og vi arbejder på at udarbejde løsningsforslag til brug i undervisningen og at deltage i debatten.
I forskergruppen Akademisk skriftlighed undersøger vi hvordan det skriftlige arbejde indgår i bacheloruddannelserne på SDU, og vi udvikler i samarbejde med de faglige miljøer nye tilgange til at styrke og udvikle de studerendes skrivning, både som et fagligt tænke- og arbejdsmedie og som faglig formidling og opgaver.
Periode24. aug. 2018
BegivenhedstypeKonference
PlaceringOdense, Danmark
Grad af anerkendelseLokal

Emneord

  • akademisk skriftlighed
  • skrivning på universitetet
  • skrivning i fag