Professionsetiske Transformationer

Ribers, B. (Underviser)

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragGæsteforelæsning, undervisning og kursusvirksomhed ved andre universiteter

Beskrivelse

FORSKNINGSOPLÆG OM PROFESSIONSETIK

BUPL Nordjylland har i samarbejde med UCN Thisted/Hjørring/Aalborg inviteret Bjørn Ribers til at holde et dialogbaseret forskningsoplæg om etiske læreprocesser og udviklingen af etisk bevidsthed hos pædagogstuderende.

Bjørn Ribers vil med baggrund i sin forskning i professionsetik, pædagogisk arbejde og pædagoguddannelsen komme med bud på, hvordan pædagogstuderende og vejledere kan kvalificere håndtering af de etiske dilemmaer, der uundgåeligt opstår i en professionel praksis.

Bjørn Ribers introducerer til modellen Etiske Cirkler, som han har udviklet gennem ti års forskning i pædagogers arbejde og uddannelse. Fokus er på hvordan, der kan arbejdes med etiske, til tider tabuiserede, dilemmaer. Formålet med dagen og oplægget er at få præsenteret en metode, og skabt et fælles læringsrum, til diskussionen af etiske dilemmaer; at studerende og vejledere tilsammen får skabt basis for at der i kommunale institutionerne er en refleksiv tilgang til de etiske dimensioner, som hverdagen udfolder. Den kontinuerlige granskning af de etiske dilemmaer bidrager til skabelsen af ny professionsviden.
Periode6. sep. 2018
Sted for afholdelseProfessionshøjskolen UCN, Danmark
Grad af anerkendelseRegional

Emneord

  • Professionsetik