Performancesamtale med kunstner Camilla Berner

Thomsen, T. B. (Underviser)

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Fra udstillingssstedets omtale:

"Camilla Berner arbejder i et felt udgjort af kunst og videnskab med særligt fokus på forholdet mellem natur og kultur, natur og menneske. Hun arbejder stedsspecifikt og ofte med planter som materiale og omdrejningspunkt. I sin arbejdsmetode låner hun fra naturvidenskaben, når hun indsamler, registrerer og udstiller plantearter. I det nye værk, som Berner skaber specifikt i Astrid Noacks Atelier, med arbejdstitlen Stående pige med blomst (eft. Noack), parafraserer Berner over Astrid Noacks skulptur Stående pige med blomst (1933). Bronzeskulpturen forestiller en ung pige, der i venstre hånd holder en blomst tæt ind til kroppen, nær hjertet. Skulpturen er sandsynligvis inspireret af Bertel Thorvaldsens Håbets Gudinde. Noacks skulptur taler åbent om forholdet mellem natur og menneske, natur og kvinde samt om håb. Og med udgangspunkt i skulpturen skaber Berner i Astrid Noacks Atelier en række eksperimenterende og åbne samtaler om kunst og natur, om natursyn og klimaforandringer, og om forholdet mellem menneske og natur i et bredere perspektiv.

Projektet består af tre performancesamtaler om natur og kunst med tværdisciplinære tilgange. I hver af de tre samtaler har Berner inviteret en samtalepartner, der på den ene eller anden måde – videnskabeligt, praktisk og/eller teoretisk – beskæftiger sig med natur. Hver samtale tager udgangspunkt i Noacks Stående pige med blomst og kredser om et af tre temaer: natursyn, biodiversitet, kvinde og natur. I løbet af samtalerne og med inspiration i Astrid Noacks skulptur modellerer Berner i samarbejde med samtalepartneren en figur af ler. Den fysiske og kunstneriske aktivitet vil da påvirke samtalen, og lægge op til at lade både krop og hjerne være i spil og sandsynligvis trække tankerne og snakken ind mod den kunstneriske skabelsesproces og leret som materiale. Den modellerede lerfigur efterlades hver gang som et på en gang konkret og abstrakt vidnesbyrd om samtalen og som et fælles værk.

Alle er velkomne. Hver samtale varer to timer inkl. pauser.

20.august. Samtale i Astrid Noacks Atelier Camilla Berner og Torsten Bøgh Thomsen kl. 17:00-19:00

Torsten Bøgh Thomsen er Ph.d. og adjunkt ved Institut for Kulturvidenskaber, Syddansk Universitet. Thomsen deltager i en samtale om natursyn, hvor de to samtalepartnere ser nærmere på, hvilke natursyn, der har eksisteret gennem historien, og på, hvilke(t) natursyn, der er dominerende i dag, bl.a. set gennem billedkunst og litteratur."
Periode20. aug. 2019
Sted for afholdelseAstrid Noacks Atelier, Danmark