Pædagogers professionsetik – empiriske indsigter og fremtidige forskningsscenarier

Ribers, B. (Foredragsholder)

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Norsk-Dansk konferanse om Profesjonsetikk - Nettverk for profesjonsrettet forskning ved UiA (Pronett) - Universitetet i Agder (UiA), Kristiansand, Norge.

De nordiske velferdsstatene er under forandring. Forandringene skjer i forskjellig takt og tempo. De klassiske velferdsidealer er under press av nye former for transnasjonal styring, internasjonal økonomisk konkurranse og global migrasjon. Hvilke konsekvenser kan dette gi for håndtering av de profesjonsetiske dilemmaer?

På denne norsk-danske konferansen om profesjonsetikk vil vi gjerne gi et bidrag til diskusjonen om hvilke etiske dilemmaer vi i dag konfronteres med i velferdsarbeidet i Norden, og hvordan vi best kan håndtere disse – ikke bare individuelt, men kollektivt. Hvordan fastholder vi våres etiske idealer og kodekser i praksis?

Vi inviterer derfor representanter fra de norske og danske fagforeninger i tillegg til bidragsytere fra Syddansk Universitet, Amsterdam University of Applied Sciences og Universitetet i Agder. Følgende norske og danske fagforeninger er invitert: Utdanningsforbundet i Norge, Danmarks Lærerforening, BUPL Børne-og Ungdomspædagogernes Landsforbund i Danmark, FO-sosialarbeiderorganisasjonen i Norge, Dansk Socialrådgiverforening, Dansk Sygeplejeråd og Norsk Sykepleierforbund til at delta i debatten.
Periode25 aug. 2016 - 26 aug. 2016
Sted for afholdelseUniversity of Agder, Norge