Nota - Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder (Ekstern organisation)

Rasmussen, G. (Medlem)

Aktivitet: MedlemskabMedlemskab af udvalg, kommission, råd, nævn, forening, organisation eller lignende

Rundbordsdiskussion: Kultur til nye grupper

Ved samtalen drøftes mulighederne for som kulturinstitution at gå nye veje og bringe kulturen i spil hos nye grupper - herunder borgere med særlige forudsætninger. Nota vil gennem samtalen fungere som case og omdrejningspunkt for drøftelsen. 40.000 brugere med særlige forudsætninger - blinde og ordblinde er hyppige læsere af Notas lydbøger. De læser mere end resten af befolkningen - både fag- og skønlitteratur - men er ellers ikke gængse brugere af kulturtilbud. De fleste af Notas brugere er ordblinde under 40 år og med en kort uddannelse. Nota ønsker at give andre kulturinstitutioner adgang til at formidle deres kulturtilbud til Notas brugere. Ved rundbordssamtalen ses på indgange til at gøre dette. Der skal herunder drøftes:
•Generelle barrierer og muligheder i at inddrage nye grupper i kulturtilbud
•Forhold omkring særligt tilrettelagt kulturformidling
•Muligheder for at skabe mere synergi mellem forskellige kulturinstitutioners kulturformidling.

Deltager i rundbordsdiskussionen
Periode26. jun. 2012
Sted for afholdelseNota - Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder, Danmark