Latino/a USA. Migration & Transnationalisme (Ekstern organisation)

Aktivitet: MedlemskabBestyrelsesarbejde i virksomhed, forening eller organisation

Befolkningen af latinamerikansk oprindelse i USA er i dag på 45-50 millioner. Latinoerne er mange steder ikke længere en minoritet og det spanske sprog er lige så udbredt som engelsk. Der har været Latinoer i USA ligeså længe landet har eksisteret, men de sidste 30 års stærkt stigende indvandring har sat yderligere skub i dannelsen af nye fællesskaber på tværs af oprindelige nationale  tilhørsforhold til for eksempel Mexico, Cuba og Guatemala. Sådanne transnationale identiteter præger i stadig højere grad den amerikanske virkelighed og bidrager til, at vi kritisk må revurdere traditionel integrationstankegang.

Netværket Latinos: Migration og Transnationalisme vil anlægge et transnationalt perspektiv, der ser Latino-befolkningens identiteter som udtryk for en dynamisk forhandlingsproces hvori forskellige forestillinger om nationale, etniske, religiøse og sociokulturelle tilhørsforhold er i konstant dialog og krydser både fysiske og symbolske grænser.

Netværkets deltagere er fra Syddansk Universitet, Copenhagen Business School og Aarhus Universitet og vil styrke forskningsmiljøet indenfor feltet i Danmark. Vi vil samarbejde med Latino-forskningsmiljøer i USA og Mexico samt andre forskningsmiljøer indenfor migration og transnationalisme i Danmark. Netværksperioden danner afsæt for et kollektivt forskningsprojekt. Netværket løber over to år og inkluderer forskningsseminarer, ph.d.-kursus, konferencedeltagelse og publikationer.
Navn: Bevillingshaver
Periode1. sep. 200831. aug. 2010