Laserteknologi: Foredrag for alle 2.g'er med fysik på B eller A niveau

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Beskrivelse

Laserfysikken og laser teknologien har drevet bemærkelsesværdige fremskridt gennem de sidste 50 år, siden opfindelsen af den første laser i 1960.
I dette interaktive foredrag introduceres og forklares hvordan en laser fungerer med udgangspunkt i grundlæggende lyslære, atomfysik og optik. Det skulle derefter meget gerne vise sig, at laseren ikke er så mystisk og usædvanlig, som man umiddelbart fristes til at tro!
Løbende vil foredraget indeholde forskellige spændende eksempler (animationer og videoer) på anvendelser af laserteknologi, både i dagligdags, medicinske og i videnskabelige sammenhænge.
Yderligere vil Fysik og Teknologi studerende Christian Buhl vha. forskellige farverige demonstrationer vise, hvad laserlys er og hvad det kan bruges til. Og mon ikke at Christian i den forbindelse vil sprænge et par balloner?
Jeg vil afslutningsvis tale lidt om, hvorledes vi konkret arbejder med laserteknologi på Syddansk Universitet inden for bl.a. nanooptik og molekylær spektroskopi samt i ingeniørmæssige sammenhænge.
Periode14. dec. 2011
Sted for afholdelseUnknown external organisation, Ukendt