Kulturens betydning for et godt samarbejde

Wang, Q. (Foredragsholder)

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Beskrivelse

Dette kursus giver en kulturel introduktion til hvordan vi forbereder os på at handle med Kina. Kurset består af 3 deler som følgende:
Session 1: Hvor ligger den kinesiske kultur i forhold til vores og hvordan ser kineserne på vores (den vestelige) kultur? En gennemgang af den forskellige tilgang til kultur kategorisering og kinesernes syn på vesten, herunder den vestelige kultur.
Session 2: Hvad indebær den kinesiske kultur, før og nu? Denne session kaste lys over Konfucianisme samt de få helt centrale begreber (såsom guanxi, mianzi, renqing) i den kinesiske tankgang i dag og belyser hvordan kineserne er som de er. Vi diskuterer også lidt om globaliserings effekt på kulturel forandring og om hvordan vi nuancerer vores forestilling om Kina og kinesisk kultur.
Session 3: Hvordan opfører os over for kineserne og hvordan kommer vi videre? I denne session tager vi helt konkrete fat i en række kinesiske skikke og etikette og øver os lidt med hvordan vi opfører os over for kineserne. Følgerne er tiden til en brainstorming, hvor vi i fælleskab gør os lidt mere klog på om hvordan vi kommer videre herfra.
Periode23. nov. 2016 - 15. dec. 2016
Sted for afholdelseKulturens betydning for et godt samarbejde
BegivenhedstypeKursus
PlaceringFredericia , Danmark