Kemien i fordærvet mad

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Beskrivelse

Yoghurt, øl, ost, vin, eddike, brød og kød har alle det til fælles at de fremstilles og/eller forædles gennem processer der i andre sammenhænge ville være at betragte som fordærv. Hvad er det egentlig der sker når mad bliver for gammel, og hvorfor er der nogen kulturer af mug og gær der er vores venner og nogen der gør vores mad uspiselig - eller direkte giftig?
Hvad er det der gør surströmning sur, skal man bruge en skovl til gravad laks, og hvordan virker tørring, saltning, syltning, røgning, henkogning og andre konserveringsmetoder? Dette og mere vil vi forsøge at besvare i aftenens foredrag.
Periode18. mar. 2010
BegivenhedstitelKemien i fordærvet mad
BegivenhedstypeKonference
ArrangørUngdommens Naturvidenskabelige Forening
PlaceringCampus, SDUVis på kort