Folkeuniversitetet: Russisk informationstrussel mod vestlige demokratier

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

I kølvandet på Ukraine-krisen har Rusland med stigende intensitet blandet sig i demokratiske valg, pustet til intern splittelse i EU og dermed sat nye emner på den sikkerhedspolitiske dagsorden. Ruslands informationskrig og den stigende brug af hacking, desinformation og EU-fjendtlige fortællinger har især skabt bekymring i Bruxelles og EU-medlemslandene.

Også i Danmark er Putins "troldehære" og "cyberkrigere" kommet højt på politikernes dagsorden. I Forsvarets Efterretningstjenestes risikovurdering fra 2017 vurderede man, at Danmark "med ingen eller meget kort varsel kunne blive ramt af russisk påvirkningsforsøg".

For nylig har regeringen iværksat en handleplan for at imødegå udenlandske påvirkningskampagner og dermed sat fokus på den potentielle trussel op mod det kommende folketingsvalg.
Periode6. nov. 2018
Sted for afholdelseStruer-Egnens Folkeuniversitet