Folkeoplysning – Interessen for de fælles anliggender skal fremmes!

Bouchet, D. (Foredragsholder)

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Folkeoplysning spiller en afgørende rolle for demokratiets bevarelse og samfundsudviklingen. Vi må ikke glemme, hvor vital mangfoldigheden er. Alle skal vide, at tvivl gavner os mere end forvisning, og dialog mere end isolation. I skolerne skal børnene lære, at det er ved at holde liv i spørgsmålene, at man sikrer sig bedre svar og dermed bedre kan pleje såvel den individuelle som den fælles tilpasningsevne. Alle bør til enhver tid kunne huske, at vort samfund kræver alles engagement som borgere og ikke blot som forbrugere. Interessen for de fælles anliggender skal fremmes og sammenholdet skal plejes. For at kunne gøre det skal man også fremme en viden om og en forståelse for, hvorfor man skal – og hvordan man kan – gøre det. LOF skal tjene borgerne mere en forbrugerne. Borgerne lærer ikke længere at tage ikke blot de politiske institutioner alvorligt, men også deres egen rolle som borger alvorligt. Folkeoplysningen skal bidrag til integration, medborgerskab, den politiske dannelse og samfundets skabende evne.
Periode10. mar. 2016
BegivenhedstitelFolkeoplysning: Interessen for de fælles anliggender skal fremmes
BegivenhedstypeKonference
PlaceringSvendborg, Danmark