Digital inddragelse = mere politisk ungdomsdeltagelse?

Levinsen, K. (Paneldeltager)

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Beskrivelse

Resumé:

Hvilke barrierer står i vejen for unges deltagelse i det repræsentative demokrati? Og hvordan kan online inddragelse medvirke til at overkomme dem? Disse spørgsmål stilles repræsentanter fra partier og organisationer i en løsningsorienteret debat, som publikum inviteres til at deltage i.
Beskrivelse:

Danske unge er i stor udstrækning politisk bevidste og interesserede, men det manifesterer sig ikke i det formelle, repræsentative demokrati. Med afsæt i dette tilsyneladende paradoks stiller denne løsningsorienterede debat spørgsmålstegn ved, om der er behov for at gentænke og udvikle de strukturer, som det repræsentative demokrati hviler på. Er de traditionelle former for politisk offline deltagelse forældede, og er online deltagelsesformer i stedet vejen frem? Disse spørgsmål stiller Teknologirådet et panel af politikere og interessenter såvel som publikum. Debatten vil indledningsvist undersøge, hvilke barrierer der i dag står i vejen for unges deltagelse i det repræsentative demokrati og hernæst diskutere, hvordan online inddragelse kan medvirke til at overkomme dem. Teknologirådet deltager i EU-projektet EUth, der er i gang med at udvikle en online platform, der har til formål at fremme og gøre politisk ungdomsdeltagelse mere attraktivt.

Arrangør:
Fonden Teknologirådet

Deltagere:
Jens Nygaard Nielsen, Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF). Carsten Theede, TAG DEL. Klaus Levinsen, Syddansk Universitet (SDU). Leif Donbæk, Socialistisk Folkeparti (SF). Jonas Lehmann Rasmussen, Venstres Ungdom (VU).
Periode14. jun. 2015
BegivenhedstitelFolkemødet på Bornholm
BegivenhedstypeSeminar
PlaceringAllinge, Bornholm, Danmark

Emneord

  • demokrati
  • digitalisering
  • unge
  • partier
  • foreninger