De forløsende ord og den lægende skrift

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Oplæg ved Testrup Højskole om udvekslingen mellem litteratur og medicin (sammen med professor Anne-Marie Mai)

I oplægget præsenteres ideer og tanker om udvekslingen mellem litteratur og medicin og der vises eksempler på nyere romaner med en lægende praksis. Vi fortæller om narrativ medicin og baggrunden for, at der undervises i litteratur ved en række amerikanske lægeskoler. Med afsæt i forskellige nyere galskabsromaner, belyses og diskuteres det, hvordan den narrative skrivepraksis kan forstås som en grundlæggende terapeutisk og lægende praksis. Oplægget vil ligeledes perspektiverende pege bagud mod 1800- tallets to store danske galskabsromaner: På St. Jørgen (1895) og Hinsides (1900).
Periode9. maj 2015
Sted for afholdelseUnknown external organisation, Ukendt

Emneord

• narrativ medicin