Center for Grundskoleforskning (Organisation)

Aktivitet: MedlemskabMedlemskab af forskningsnetværk eller ekspertgruppe

Beskrivelse

Netværk for skoleledelse

Formål
Det primære formål med fokusområdet er at udvikle en større erkendelse og viden om emnet skoleledelse. Med baggrund heri ønsker vi at sætte fokus på skoleledelse som et fokusområde, der kan styrke forskning, uddannelser og netværksdannelse inden for området.

Indhold
Emner, som der eventuelt er fokus på f.eks.: Skoleledelse og demokrati, skoleledelse som profession, skoleledelse og etik, skoleledelse og bæredygtighed, dialogisk skoleledelse, didaktiske skoleledelse, nyere ledelsesteknologier, skolelederuddannelse, ændrede krav og forventninger til skoleledelse i perspektivet af den aktuelle samfundsudvikling og den offentlige sektors modernisering, skoleledelse i spændingsfeltet mellem eksterne og interne krav og forventninger.
Fokusområdet i regi af Center for Grundskoleforskning tilrettelægges som en række ide, viden- og erfaringsudvekslende seminarer med (ledelses)forskere fra universitets og Professionshøjskole-sektoren med henblik på afsøgning og belysning af aktuelle temaer og problemstillinger inden for skoledelsesområdet.
Periodedec. 2022 → …
Sted for afholdelseCenter for Grundskoleforskning
Grad af anerkendelseRegional

Emneord

  • skoleledelse
  • uddannelsesledelse
  • professionsledelse
  • didaktisk ledelse
  • skolelederuddannelse