Boris CYRULNIKS lære om den biologiske og kulturelle påvirkning i barndommens tidligste faser. En tværvidenskabelig tilgang til socialisering

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Beskrivelse

Et heldags kursus hvis formål er at fremme et tværvidenskabeligt og tidssvarende kendskab til de samfundsrelevante kundskaber, som Boris Cyrulnik har været med til at udvikle, sammenkoble og formidle i de sidste årtier.
Psykiater, neurolog, psykoanalytiker, biolog samt etolog Boris Cyrulnik udfordrer den måde, vi forstår og tænker vores terapeutiske arbejde med børn og voksne på.
Dominique Bouchet vil holde oplæg med udgangspunkt i Boris Cyrulniks samlede værker med henblik på
- at fremme en tidssvarende, tværvidenskabelig viden om, hvad der faktisk sker – biologisk, fysiologisk, psykisk og socialt og i forskellige sociale og kulturelle sammenhænge – i fostres, spædbørns og småbørns hjerner, og hvad man bør vide for at sikre bedre vilkår for såvel individer som samfund.
- at styrke det tværfaglige samarbejde mellem alle dem, som netop er engageret i småbørns velvære, opvækst og opdragelse eller som – bevidst eller ej – blot er påvirket af, eller er med til at påvirke den måde, hvorpå samfundet behandler individer, familier og børn.
MÅLGRUPPEN:
Studerende, undervisere, behandlere og ledere indenfor spædbarnsterapi, psykologi, etologi, psykoterapi, psykiatri, pædagogik, integration, socialrådgivning, kriminalitetsforebyggelse m.m.
Skolevæsnet, samt social- og sundhedssektoren.

Periode1. maj 2019
BegivenhedstitelDen franske etno-psykoterapii. Hvordan kan den franske etno-psykoterapi inspirere nutidens terapi med børn i Danmark?
BegivenhedstypeSeminar
PlaceringOdense, DanmarkVis på kort