Anvendelse af membrandestillation til bevarelse af sundhedsfremmende stoffer under opkoncentrering af frugt- og plantesafter.

Lene Fjerbæk Søtoft (Foredragsholder)

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Beskrivelse

 

Frugt- og plantesafter kan opkoncentreres med membrandestillation, der er en mere skånsom behandlingsmåde end med traditionel inddampning. Membrandestillation foretages ved væsentlig lavere temperaturer, generelt under 50 °C. Den lavere temperatur muliggør bevarelse af sundhedsfremmende stoffer såsom antioxidanter. Dette er opnået i praksis med bl.a. Aloe vera-saft (Aloe barbadensis miller), tangekstrakt fra sukkertang (Laminaria saccharina) samt Aroniasaft (Aonia melanocarpa).

Periode21. nov. 2006
BegivenhedstitelPlanter til Sundhed
BegivenhedstypeKonference
Konferencenummer1
PlaceringÅrslev, Danmark