50 år med Laseren: Gymnasieforedrag

Eriksen, R. L. (Foredragsholder)

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Laserfysikken og -teknologien har drevet bemærkelsesværdige fremskridt gennem de sidste 50 år, siden opfindelsen af den første laser i 1960. Endnu flere spændende fremskridt er undervejs på forskningsinstitutioner, virksomheder og offentlige laboratorier rundt om i verden.
I dette foredrag introduceres og forklares hvordan en laser fungerer med udgangspunkt i grundlæggende atomfysik og optik. Det skulle derefter meget gerne vise sig, at laseren ikke er så mystisk og usædvanlig, som man umiddelbart fristes til at tro!
Efterfølgende vil foredraget indeholde forskellige spændende eksempler (animationer og videoer) på anvendelser af laserteknologi, både i dagligdags, medicinske og i videnskabelige sammenhænge.
Jeg vil afslutningsvis tale lidt om, hvorledes vi konkret arbejder med laserteknologi på Syddansk Universitet inden for bl.a. nanooptik og molekylær spektroskopi i ingeniørmæssige sammenhænge.
Periode15. dec. 2010
BegivenhedstitelForedragstime i 2-3 g klasser