50 år med laseren: Foredrag og besøg på SENSE-instituttet

Eriksen, R. L. (Foredragsholder)

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Laserfysikken og -teknologien har drevet bemærkelsesværdige fremskridt gennem de sidste 50 år siden opfindelsen af den første laser i 1960. Endnu flere spændende fremskridt er undervejs på forskningsinstitutioner, virksomheder og offentlige laboratorier rundt om i verden. Formålet med præsentationen er at introducere og forklare hvorledes hvordan en laser virkelig opfører sig, i modsætning til hvordan dette ofte præsenteres i science fiction. Yderligere vil det hermed vise sig, at den ikke er så mærkelig og usædvanlig, som man umiddelbart kunne tro.
Efter dette indledende foredrag vil der være en besøgsrunde til SENSE-instituttets forskningslaboratorier med tilhørende korte foredrag om den nyeste forskning inden for nanooptik, optiske sensorer og molekylær spektroskopi.
Periode9. nov. 2010
BegivenhedstitelUngdommens Naturvidenskabelige Forening Odense